To chyba byłby najlepszy test.
Ja mam wrażenie, że mój poprzedni 1.4 140 był na starcie gorszy, bo tam czuć było turbo dziurę - poniżej 1500 było słabo. 1.5 zdecydowanie chętniej idzie nawet bez wsparcia turbiny.
To chyba byłby najlepszy test.
Dokladnie tak. Manual to zwykly tryb w automacie. Tyle ze w automacie nie ma problemu z powolna jazda na 2. Tryb sport w manualu zalatwilby sprawe zamulonej przepustnicy w manualu. Co do nowego oprogramowania, to zero konkretow ze strony emske (jaka wersja, co zmienila, czy jest na to jakies zgloszenie serwisowe, itp.) być moze byla to po prostu zwykla aktualizacja podczas przegladu.Appassionato pisze: ↑12 mar 2024, 07:54 W automacie ciężko o problemy z ruszaniem.Natomiast jeśli chodzi o reakcje na pedał gazu, to mam wrażenie, że manual zachowuje się podobnie jak automat u znajomego w trybie eco.
Moje auto zostało wyprodukowane w lutym 2023 roku może są różne wersje oprogramowania. W innym wątku związanym z szarpaniem, na forum xceeda, użytkownik Emske informował o wygranym nowym oprogramowaniu przez swrwis.
Dokładnie w 1.0 nie ma tego problemu. Mogę ruszać z jedynki bez dodania gazu na samym sprzęgle. Pozatym samochód jedzie bez dodawania gazu na 2 i 3 biegu
Robiłeś z pedałem wciśniętym do końca, czy na 2/3?