To normalne, że wolno ładuje po nagrzaniu się baterii. Układ ładowania telefonu chroni baterię, zmniejszając prąd ładowania.mcy pisze: ↑12 wrz 2023, 13:03 Mam iP 13 mini i samsunga s20 fe. Jeden i drugi telefon się kosmicznie mocno grzeje, dodatkowo wolno laduje. Trasa Wrocław - Chorzów, to mi w ip jakieś 12% dobiło a telefonu po wyjęciu z ładowarki nie szło utrzymać w rękach. Podejrzewam, że telefon z racji na temperature tnie lądowanie. Samsung ciut szybciej się laduje, ale bez jakiegoś szału.
Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. I tak przy CarPlay podłączony musi być kabel, wiec z tego ustrojstwa nie korzystam. W domu mam ładowarkę indukcyjna ESR i z nawet wyłączonym wentylatorem telefon ładuje się szybciej i mniej grzeje.ProCee_d56 pisze: ↑12 wrz 2023, 14:09To normalne, że wolno ładuje po nagrzaniu się baterii. Układ ładowania telefonu chroni baterię, zmniejszając prąd ładowania.mcy pisze: ↑12 wrz 2023, 13:03 Mam iP 13 mini i samsunga s20 fe. Jeden i drugi telefon się kosmicznie mocno grzeje, dodatkowo wolno laduje. Trasa Wrocław - Chorzów, to mi w ip jakieś 12% dobiło a telefonu po wyjęciu z ładowarki nie szło utrzymać w rękach. Podejrzewam, że telefon z racji na temperature tnie lądowanie. Samsung ciut szybciej się laduje, ale bez jakiegoś szału.
Kwestia tego, dlaczego nagrzewa się tak mocno, jak napisałeś.