Wyświetlany zasięg przy naładowaniu baterii na 100%

Porady, problemy, opinie dotyczące napędów hybrydowych w samochodach Kia
sanczo
model samochodu: Kia Sportage V (PHEV)

Wyświetlany zasięg przy naładowaniu baterii na 100%

Post autor: sanczo »

Witam,
mam pytanie do posiadaczy hybryd typu plugin. Jaki zasięg Wam się wyświetla po naładowaniu baterii na 100%. Domyślam się, że się zmienia w zależności od stylu jazdy, ale w jakim mniej więcej przedziale się to mieści? W moim od nowości cały czas 57 km, pomimo przejechania w rożnych warunkach niemal 2000 km. Wydaje mi się, że jednak coś jest nie tak z moim autem.
inquis
model samochodu: KIA SORENTO MY22 PHEV 265, XL+PNS, SNOW PEARL WHITE
C5 AIRCROSS MY22 PHEV 225, MAX, ECLIPSE BLUE

Re: Wyświetlany zasięg przy naładowaniu baterii na 100%

Post autor: inquis »

sanczo pisze: 22 lut 2024, 16:05 Witam,
mam pytanie do posiadaczy hybryd typu plugin. Jaki zasięg Wam się wyświetla po naładowaniu baterii na 100%. Domyślam się, że się zmienia w zależności od stylu jazdy, ale w jakim mniej więcej przedziale się to mieści? W moim od nowości cały czas 57 km, pomimo przejechania w rożnych warunkach niemal 2000 km. Wydaje mi się, że jednak coś jest nie tak z moim autem.
W mojej Sorce jest identycznie. To, że na jednym ładowaniu przejadę więcej albo mniej kilometrów nie ma wpływu na tę wartość podawaną przez komputer.
profek412
model samochodu: Sportage V PHEV

Post autor: profek412 »

Ja mam zawsze 70 km przy wyłączonych nawiewach i 65 przy włączonych. Mam tak od nowości.
sanczo
model samochodu: Kia Sportage V (PHEV)

Post autor: sanczo »

A czym ładujesz? Bo ja zwykłą ładowarką (green cell), którą dostałem wraz z samochodem. Jak pojechałem na serwis, podłączyli go do ich ładowarki, to nagle pokazał 63 km.
profek412
model samochodu: Sportage V PHEV

Post autor: profek412 »

Ja ładuje ładowarką dołączoną do samochodu (Green Cell). Ustawioną mam ją na 10A (rzadko na 16A). Jednak nawet jak ładuje na mieście podczas wyjazdów to mam taki sam wynik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hybrydowe”