Dzień dobry
Jestem tu pierwszy raz i potrzebuje odpowiedzi czy ktoś z was użytkowników auta kia ceed 1,6 crdi miał podobny problem z którym już 3 mechanik mnie odsyła bo nie wie co się dziej, tj. tłumacze
W czasie jazdy najczęściej przy przyspieszaniu rozłącza się silnik na ułamek sekundy w tym czasie pokazują mi się kontrolki check i świec oczywiście dalej auto jedzie, ale problem się ponagla dość często.
Na komputerze żadnych błędów, żadnych wycieków, wszystkie filtry nowe i dalej ten sam problem.
Z góry dziękuje za jakąkolwiek podpowiedź
Pozdrawiam
Ceed 1,6 crdi przy przyspieszaniu rozłącza się silnik na ułamek sekundy
Re: 1.6 CRDI
Niech wyczyści wszystkie punkty masowe . Jest ich trochę. Te pod filtrem paliwa i na podłużnicy z przodu pod podstawa baterii. Oczywiście inne tez. roboty na 1.5 godz dla wprawnego mechanika. Były problemy z masa.
Przepraszam za pisownie.Posiadam klawiature norweska.
Re: ceed 1,6 crdi przy przyspieszaniu rozłącza się silnik na ułamek sekundy
Na początek zmienić mechanika. Jeśli zapalił się check engine to błąd musi być zapisany. Z tym że nie jako stały tylko jako sporadyczny, trzeba szukać w ramkach. Jeśli mechanik tego nie znalazł, może być ciężko mu diagnozować. Z mojej strony podejrzenie padło by na pompę paliwa, lub przepływomierz. Nie buczy w zbiorniku paliwa? Na początek wyczyściłbym też sitko pływaka pompy paliwa . To dość znana przypadłość w kia.
-
- model samochodu: Kia ceed 1, 1.6 CRDI 2012r
Re: ceed 1,6 crdi przy przyspieszaniu rozłącza się silnik na ułamek sekundy
czy silnik gaśnie, czy tylko traci moc?
tylko 2 lampki się zapalają?
tylko 2 lampki się zapalają?
-
- model samochodu: Kia ceed 1, 1.6 CRDI 2012r
Re: Ceed 1,6 crdi rozłącza się silnik na ułamek sekundy
też obstawiam masę, wszystkie punkty masowe są pokryte radzą.
Ja miałem też przycięty przewód który korodował.
Ja miałem też przycięty przewód który korodował.