Jak z GPF w 1.6 150 ?
Regulamin forum
link
link
-
- model samochodu: Kia Sportage BL + AEB 150KM 7DCT MHEV
Re: Jak z GPF w 1.6 150 ?
Co prawda kontrolka się nie zaświeciła ale poziom zapchania miałem na poziomie 3. Wziąłem go przegoniłem trochę na drodze szybkiego ruchu i zszedłem do 0.
Duża zmiana, którą zaobserwowałem to szybkość i łatwość jak osiągnąć temperaturę 650 stopni. Na wiosnę jak pierwszy raz chciałem przedmuchać auto, osiągnięcie 650 stopni nie było takie proste. Tutaj wystarczyło na 4-5 biegu chwilę go pokręcił w okolicach 3 tys obrotów aby na czujnikach było 650 stopni. Doszedłem nawet do 700 bez większego problemu. I nie wiem czy wynika to z większego doświadczenia (tryb sport, trzymanie jednego biegu) czy po prostu coś tam faktycznie poprawili.
Duża zmiana, którą zaobserwowałem to szybkość i łatwość jak osiągnąć temperaturę 650 stopni. Na wiosnę jak pierwszy raz chciałem przedmuchać auto, osiągnięcie 650 stopni nie było takie proste. Tutaj wystarczyło na 4-5 biegu chwilę go pokręcił w okolicach 3 tys obrotów aby na czujnikach było 650 stopni. Doszedłem nawet do 700 bez większego problemu. I nie wiem czy wynika to z większego doświadczenia (tryb sport, trzymanie jednego biegu) czy po prostu coś tam faktycznie poprawili.
Kupilem sportage manual w lipcu tego. Sprzedawca oczywiscie zapewnial, ze zadne problemy z GPF nie wystepuja w tej wersji, a jedynie czasami w mhev. Jezdze głównie odcinki 10-20km 2x dziennie po mieście (lub czasami auto stoi caly dzien). Cale lato GPF byl w poziomie zero. Dzis wskazuje 2, a tydzień temu zrobiłem trasę 2x 200km po ekpresówce (wiec zakladam, ze ewentualne wypalenie musiało mieć miejsce). Aktualny przegieg to 3500km. Bardzo mnie ciekawi jak szybko wyskoczy kontrolka...
No i ja na przywitanie zimy dziś GPF.. aktualizacja nic nie dała.
........................................................................................................................................................................
- Załączniki
-
- standing_0vation.jpg (43.28 KiB) Przejrzano 419 razy
Jedyne 120 km i wypalone.. masakra, jutro zadzwnię do Seriwsu z info, że aktualizacja nic kompletnie nie dała.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2023, 20:46 przez jarmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem kupić żonie Sportage . Auto miało służyć do jazdy po mieście na krótkich odcinkach 10-20 km dziennie ,ale czytając Wasze wpisy już mi się odechciało .
a czy jesteś w stanie powiedzieć przy jakim stopniu zapchania się pojawiła ikonka? przed aktualizacją było to 4, teraz może to jest dopiero 5 stopień?