Czas oczekiwania na nowe Niro
Re: Czas oczekiwania na nowe Niro
Jak długo czekałeś na auto?
-
- model samochodu: KIA Niro II 2023 HEV Business Line
Dokładnie rok. Odebrałem 11.10 a zamówiłem 28.10.2022.
O cholera, tak długo, ja zamówiłem dzisiaj, obiecano mi odbiór auta za 4-6 mcy.
-
Mi też wieszczyli 6 miesięcy no ale może coś się zmieniło.
Nie wierz w bajki, nie ma możliwości żebyś dostał samochód w takim czasie. Ja zamawiałem w kwietniu i na dzień dzisiejszy status mojego auta to " jest w produkcji"
Dealer przy okazji oznajmił że nie jest źle bo od niedawna oficjalny czas oczekiwania na być ok 8,9 miesięcy więc myślę że z roczek poczekasz. O ile wczesny nie zrezygnujesz bo będziesz miał dość.
Ja miałem przewidywany czas oczekiwania 6 miesięcy, auto dopiero się produkuje a mija już prawie 8 miesiąc. Zanim dotrze do mnie to jeszcze ok miesiąc, półtora. Także sam widzisz, z 6 miesięcy robi się 9, 10 a u niektórych nawet rok.
Dealer przy okazji oznajmił że nie jest źle bo od niedawna oficjalny czas oczekiwania na być ok 8,9 miesięcy więc myślę że z roczek poczekasz. O ile wczesny nie zrezygnujesz bo będziesz miał dość.
Ja miałem przewidywany czas oczekiwania 6 miesięcy, auto dopiero się produkuje a mija już prawie 8 miesiąc. Zanim dotrze do mnie to jeszcze ok miesiąc, półtora. Także sam widzisz, z 6 miesięcy robi się 9, 10 a u niektórych nawet rok.
No to dzięki, bardzo podniosłeś mnie na duchu, że już się zacząłem zastanawiać nad wycofaniem zaliczki ale co w zamian ? /nie mam koła zapasowego/.
No właśnie ja też nie bardzo wiedziałem co zamiast bo też byłem już bliski rezygnacji. Jeździłem Hondą, Toyotą, nową Koną i jak na złość żadne z tych aut nie było w stanie przyćmić mi Niro. Dlatego cóż czekam cierpliwie bo wiem na co.
-
Rysio, zasada jest prosta - masz czym jeździć, parcia nie masz to czekaj bo w przypadku innych marek wcale nie jest lepiej chyba, że zamówisz Skodę lub VW choć tam gwarantowane 3 miesiące to też bajki no i to nie ta półka ale są gusta i guściki. Na Toyotę czeka się 14-15 miesięcy ale to też kwestia wyposażenia. Mnie oczekiwanie też irytowało mimo, że parcia nie miałem a samochód dotychczasowy miał się dobrze. Kolega Proceeda dostał po 6 miesiącach (miało być 4) ale Proceed produkowany w Słowacji. Jedyne co mnie zastanawia to to, że kolo za Proceeda z pakietem premium chyba zapłacił tyle ile my płacimy za BL bez premium.
Dzisiaj, czyli po prawie 14 miesiącach od zamówienia dostałem info, że Niro jest wyprodukowane. Jako, że jeszcze miesiąc temu Kia nie była w stanie tego wiekopomnego wydarzenia przewidzieć i zbywała mnie tekstami w stylu "Pana zamówienie jest monitorowane", w listopadzie zamówiłem inny samochód, więc na dniach oficjalnie "podziękuję" Kii za dotychczasową współpracę
Nie sądzę też żeby jeszcze kiedyś przyszło mi do głowy zamawiać Kię.
Nie sądzę też żeby jeszcze kiedyś przyszło mi do głowy zamawiać Kię.