Arek9522 pisze: ↑04 paź 2022, 01:27
Witam przymierzam się do zakupu pierwszej w życiu KIA i mam kilka pytań co do niej
1 jak wyglada napęd 4x4 w niej czy sprawuje się w zimie?
Pytam bo mieszkam na południu Polaki okolice Krynicy zdrój i jak to w zimie bywa różnie z tym odgarnianie i wgl.
2. Słyszałem ze nie ma podgrzewanej szyby w niej wiec jak się sprawuje nadmuch w niej jest jakiś elektryczna grzałka ze leci jakieś ciepłe powietrze czy jednak nici z tego.
3.Czy dopłacać do nagłośnienia tego lepszego czy nie ma sensu ? Sprzedawca mi odradzał bo i tak jest dobre nagłośnienie w niej ja tam specem nie jestem ale jest na poziomie średnim+ według mnie
Prosił bym o jakieś opinie na jej temat i wadach również
Dziękuje i pozdrawiam
1. Napęd jest AWD, czyli dołącza się automatycznie w razie potrzeby. Nie wiem jak w wersji MHEV, ale w wersji HEV i PHEV nie można zablokować wszystkich kół na raz.
2. Przednia szyba nie jest podgrzewana elektrycznie, jest nadmuch.
3. Harman Kardon gra lepiej, ale dupy też nie urywa. Dla mnie mimo wszystko brakuje niskich tonów pomimo subwoofera. Przy głośniejszym słuchaniu jest lepiej niż przy cichszym.
Poczytaj forum, opisywane są zarówno zalety jak i wady. Dla mnie autko jest na prawdę kompletne i ma wszystko czego mi potrzeba. Przejechałem ponad 3,5 tys. km i jak na razie wszystko jest ok.
Drugie auto: KIA NIRO HEV 2020, full opcja, brązowa skóra.