Nowa KIA K4 – opinie i pierwsze wrażenia
Re: Nowa KIA K4 – opinie i pierwsze wrażenia
Na stronie wrocławskiego salonu pisali o grudniu.
-
KiaLdz
- model samochodu: Kia ceed L 2017 Mk2 FL, Ford Focus Mk4 2018
W salonie Landcar w Starowej górze {Okolice Łodzi] podobno są już dostępne od tygodnia.
Jest: Ford Focus mk4 2018 1.0 125km Titanium Business 2024-, Kia Ceed mk2fl 2017 1.4 100+LPG L 2025-
Właśnie zaczęły do salonów trafiać egzemplarze testowe.
-
DarekEs
- model samochodu: Kia Ceed SW 2024 1.5T-GDI 140KM 7DCT Tribute
Będąc wczoraj w Chorzowie na przeglądzie, w czasie oczekiwania na samochód pooglądałem sobie K4. Wrażenia - słabe. Samochód z zewnątrz wygląda dziwnie i nieproporcjonalnie, przednie lampy są okropne. Na zdjęciach nie wyglądały tak źle, na żywo wydaje mi się że są brzydsze. Środek bardzo prosty i plastikowy, przypomina mi nową Dacie Duster.
Moim zdaniem, względem Ceeda, krok wstecz.
Moim zdaniem, względem Ceeda, krok wstecz.
Teraz trzeba by umówić się na jazdę próbną i zobaczyć jakie K4 ma właściwości jezdne.
-
zarathos
- model samochodu: Kia Ceed 1.4 M T-GDI + manual
- Kontakt:
Byłem w sobotę na serwisie to obejrzałem K4. Z zewnątrz rzecz gustu, mnie się niespecjalnie podobała, Koreańczycy wg mnie w ogóle stracili jakoś sznyt w rysowaniu fajnych, agresywnych samochodów. Wnętrze za to to porażka. Płaskie, proste, plastiki tandetne. Poziom Dustera, i to poprzedniej generacji.
Pewnie oglądaliście wersję M. Tak jest uboższa. Mnie martwi ,że kolejna generacja auta a nie ma Ledów matrycowych. Ten cały starmap to tylko stylistyka.
Ja jestem właścicielem KIA K4 wersja L. Bardzo dobrze się nią jeździ. Miejsca bardzo dużo, bagażnik duży, bardzo dobre systemy wsparcia kierowcy, tak samo jak oświetlenie. Mam automat 1.6 o mocy 150 KM. Auto jest dynamiczne. Kamera cofania ma też bardzo dobrą rozdzielczość.