Problem z ładowaniem Kia EV3 z falownika
Re: Problem z ładowaniem Kia EV3 z falownika
Aaaa, no to ciekawe który komponent ma problem z EMC - ładowarka GC czy falownik Anenji... Na ilu ładowarkach poza GC próbowałeś ładowania za falownikiem?
No i co? I jak ja mam pielęgnować tę kolczastą miłość do elektromobilności jak żaden z kochanków nie dotrwał do drugiej strony swojego własnego wątku? Ja tu usycham z tęsknoty.
kupiłeś już oscyloskop?
Może przyłapiemy który z produktów przeszedł certyfikację EMC tak jak przechodzą przegląd gaśnice ? 

Nie mogę się zagłębiać w inwestowanie w narzędzia diagnostyczne bo niekoniecznie będzie efekt, chwilowo czekam bo producent kabla obiecał pomoc no i w ostateczności wymiana falownika.
Sprawdziłbym na twoim miejscu inną ładowarkę (kabel). Pozdro
Dzięki za zainteresowanie tematem. Niestety, w moim otoczeniu nie mam nikogo z podobnym zestawem (falownik + kabel), więc nie mam jak porównać. Kabel z gniazda licznikowego działa bez problemu, dlatego nie mam podstaw, by zgłaszać problem producentowi.
Czekam na aktualizację, która być może rozwiąże ten problem.
Oczywiście mógłbym zamówić inne kable do testów i je ewentualnie odesłać, ale to dość nieeleganckie rozwiązanie — zdecyduję się na nie dopiero w ostateczności.
Czekam na aktualizację, która być może rozwiąże ten problem.
Oczywiście mógłbym zamówić inne kable do testów i je ewentualnie odesłać, ale to dość nieeleganckie rozwiązanie — zdecyduję się na nie dopiero w ostateczności.
Co tam ciekawego się dzieje w temacie?
Trochę musiałem odczekać na efekty działania specjalistów z firmy GC oraz firmy Świat Baterii, ale efekt końcowy jest pozytywny. Po aktualizacji oprogramowania kabel dobrze współpracuje z falownikiem Anenji.
Przy okazji – pozdrowienia dla obu firm za pomoc, mimo że kabel praktycznie kupowałem w salonie Kia.
Przy okazji – pozdrowienia dla obu firm za pomoc, mimo że kabel praktycznie kupowałem w salonie Kia.
Jak wygląda update softu ładowarki? Odsyłałeś ją gdzieś?
Aktualizację wykonał serwis GC za pośrednictwem firmy Świat Baterii, chociaż nie mam co do tego pewności, ponieważ samochód odebrał i przywiózł kurier. Przypuszczam, że w przypadku kabla z kartą SIM i modułem Bluetooth można byłoby to zrobić samodzielnie. Jednak Kia dostarcza w zestawie kabel pozbawiony tych funkcji.