Witam,
Mam problem z ogrzewaniem w moim samochodzie – praktycznie w ogóle nie ogrzewa kabiny. Jeszcze kilka miesięcy temu działało, choć już wtedy wydajność była słaba. Chciałbym zapytać, czy ktoś z Forumowiczów może podzielić się swoim doświadczeniem lub opinią na ten temat. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.
Klimatyzacja działa poprawnie, sterowanie nawiewem również funkcjonuje bez zarzutu, a płyn chłodniczy był wymieniany 3 tysiące kilometrów temu.
Czy zawór odpowiedzialny za przepływ cieczy chłodzącej do nagrzewnicy jest sterowany automatycznie, czy istnieje inny sposób jego otwierania i zamykania?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów i liczę na pomoc.
Ogrzewanie działa słabo – jak sprawdzić układ nagrzewnicy w Kia Magentis?
-
- model samochodu: Kia Amanti
Re: Ogrzewanie działa słabo – jak sprawdzić układ nagrzewnicy w Kia Magentis?
Coś więcej o samochodzie? Wersja? Rocznik?
Miałem kiedyś Magentisa GD 2003 (polift) 2.0. Znam też osobiście trzy osoby, które takiego miały. Wszystkie miały to samo. Zimą nie było szans ogrzać wnętrza. One chyba tak mają. Kumpel wymienił chyba wszystko co było możliwe i zero efektu. Dalej to samo. Ja się w swojej nawet nie bawiłem w szukanie przyczyny.
Miałem kiedyś Magentisa GD 2003 (polift) 2.0. Znam też osobiście trzy osoby, które takiego miały. Wszystkie miały to samo. Zimą nie było szans ogrzać wnętrza. One chyba tak mają. Kumpel wymienił chyba wszystko co było możliwe i zero efektu. Dalej to samo. Ja się w swojej nawet nie bawiłem w szukanie przyczyny.