Sprawdzony bagażnik rowerowy na klapę bagażnika
Sprawdzony bagażnik rowerowy na klapę bagażnika
Nie mam haka holowniczego, więc szukam dobrego bagażnika rowerowego montowanego na klapę bagażnika. Czy możecie coś polecić?
Pozdrawiam,
Robert
Robert
Re: Sprawdzony bagażnik rowerowy na klapę bagażnika
Ja tez się z tym tematem mierzę. Mam 4 rowery. Bagażniki na klapę są mega niefunkcjonalne - chociażby brak możliwości otwarcia klapy... Z rowerami na dachu jechałem raz, jak dla mnie ostatni. Będę montował hak lub wymieniał na coś z hakiem.
Pytanie do Ciebie ile masz rowerów, czy masz garaż podziemny i jak często planujesz jeździć?
Pytanie do Ciebie ile masz rowerów, czy masz garaż podziemny i jak często planujesz jeździć?
Z czym tu się mierzyć? Montujesz hak i kupujesz bagażnik na hak, albo zmieniasz na samochód z już zamontowanym hakiem. I po temacie.
Doprecyzuję. Bagażnik na 2 rowery. Pewnie 1-2 wyjazdy w roku. Myślę że z ograniczonym dostępem do bagażnika jestem w stanie się pogodzić. Natomiast montować hak tylko na tą okoliczność? - faktycznie jest taka różnica?
Pozdrawiam,
Robert
Robert
W ile osób wyjazd? My jak jedziemy bez dzieci, wrzucamy 2 duże rowery 27.5 z ramą L do bagażnika normalnie, jeden na drugim. Odkręcam tylko przednie koło, 2 minuty roboty.
Jak z dziećmi no to mamy 4 rowery i 4 osoby więc już ten patent się nie nadaje.
Tak to wygląda, trochę roboczo jeszcze wrzucone, ale da radę wrzucić tak że roleta się zamyka, jak na ostatnim zdjęciu.
Jak z dziećmi no to mamy 4 rowery i 4 osoby więc już ten patent się nie nadaje.
Tak to wygląda, trochę roboczo jeszcze wrzucone, ale da radę wrzucić tak że roleta się zamyka, jak na ostatnim zdjęciu.
Doprecyzuję – zapomniałem napisać najważniejszego. Chodzi o bagażnik na klapę bagażnika w SEDANIE.
P.S. Do Peugeota 308 SW też bez problemu wrzucam dwa rowery trekkingowe.
P.S. Do Peugeota 308 SW też bez problemu wrzucam dwa rowery trekkingowe.
Pozdrawiam,
Robert
Robert
Odpuść bagażnik na klapę. Rowery się chwieją, a większość zasłania tylne lampy, co jest nielegalne. Jeśli nie chcesz haka, kup belki na dach i dowolny uchwyt na bagażnik dachowy. Dedykowane belki można dostać już za około 600 zł, a może przydadzą się kiedyś na choinkę
https://www.ehaki.pl/cruz-oplus-bagazni ... eadcrumbs/
https://www.ehaki.pl/cruz-oplus-bagazni ... eadcrumbs/