Koszty przeglądu
- colins
- model samochodu: KIA Niro II HEV Business Line 2023 Mineral Blue
Re: Koszty przeglądu
Pani z ASO w Zielonej Górze chyba samej głupio było, bo próbowała tłumaczyć tę cenę podwyżką cen oleju. To musi być jakiś najlepszy olej świata skoro już przed podwyżką wołali za 4 litry chyba ze 400 zł.
A, jeśli chodzi o ASO w Warszawie to gdzie obecnie najtaniej robić przegląd olejowy?
Dzień dobry, jeżdzę Kia Niro 2016, właśnie zbliżam się do przeglądu 150 tys km. Serwis autoryzowany chce za ten przegląd 2700 , tłumacząc, że to duży przegląd.
Pytanie, czy w Warszawie można gdzieś zrobić taki przegląd poza serwisem Kia?
Pytanie, czy w Warszawie można gdzieś zrobić taki przegląd poza serwisem Kia?
Przecież masz auto po gwarancji. Jedź byle gdzie.
Pierwsza wymiana oleju po ~4,5k za 500zł (olej+filtr+robota), Kia Auto w Chorzowie.
Cześć,
Zbliża się mój drugi przegląd, a ASO w Warszawie wycenia całość na około 1600 zł brutto. Czy ktoś z Was ma już ten przegląd za sobą i mógłby podzielić się szczegółowymi kosztami? Zastanawiam się, czy warto oszczędzić, przywożąc własne części i olej, bo nie ukrywam, że jestem trochę sknerą
Po pierwszym przeglądzie zauważyłem:
Dzięki za podpowiedzi!
Zbliża się mój drugi przegląd, a ASO w Warszawie wycenia całość na około 1600 zł brutto. Czy ktoś z Was ma już ten przegląd za sobą i mógłby podzielić się szczegółowymi kosztami? Zastanawiam się, czy warto oszczędzić, przywożąc własne części i olej, bo nie ukrywam, że jestem trochę sknerą
Po pierwszym przeglądzie zauważyłem:
- Olej od Kia – 220 zł vs. Total Quartz 9000 – 135 zł,
- Filtr kabinowy – 100 zł vs. zamiennik średnio za 37 zł,
- Filtr oleju – 28 zł vs. Filtron za 17 zł (tutaj różnica niewielka).
Dzięki za podpowiedzi!
- colins
- model samochodu: KIA Niro II HEV Business Line 2023 Mineral Blue
Płyn hamulcowy jest niedrogi, ale za olej w ASO kasują teraz ze 400 zł więc na nim szukałbym oszczędności i zawiózł swój.
Nawiasem mówiąc, to ciekawe, bo poza oryginalnym filtrem za ponad 100 zł oraz różnymi wariantami z Aliexpress i Amazon w jeszcze wyższych cenach, nigdzie w internecie nie znalazłem filtra powietrza do nowego Niro. Wygląda na to, że różni się on od filtra stosowanego w pierwszej generacji.
Jeszcze nikt nie produkuje zamiennika.
Oryginał pochodzi od MAHLE i ma oznaczenie 28113-AT100.
Przy drugim przeglądzie jest jego inspekcja. U mnie był czysty.
Oryginał pochodzi od MAHLE i ma oznaczenie 28113-AT100.
Przy drugim przeglądzie jest jego inspekcja. U mnie był czysty.