Zawieszony ekran po aktualizacji

W tym dziale poruszamy wszelkie sprawy związane z CB-radiem, sprzętem audio, telefonami, nawigacją.
SHO

Zawieszony ekran po aktualizacji

Post autor: SHO »

Cześć,

Aktualizowałem navi przy pomocy pendrive oraz sofu z https://update.kia.com/EU/E1/Main
Miałem wersję 5.X.X nowsza wersja to 8.X.X jaką wykryło po podpięciu pendrive do auta. Przeklikałem się, wybrałem region i był komunikat "Software loading in progress Please wait!". Po pewnym czasie wywaliło error. "Loading faild, cannot open file (12)" i opcje OK oraz Cancel. Był również napis aby wyciągnąć i włożyć pendrive. Tak stało się parę razy. Aktualnie nawigacja się nie włącza (Zablokowany ekran na Kia Motors). Słychać tylko radio. Włącza się kamera cofania przy wstecznym. Po zdjęciu klem z akumulatora, odczekaniu i założeniu, a następnie włączeniu samochodu oraz gdy pendrive jest włożony do portu nie widać już Kia Motors, a znów przechodzi do ekranu "Software loading in progress".

Użyłem tym razem innego pendrive natomiast pojawia się nadal to samo (Cannot open file 12).

Ktoś ma jakiś trop co zrobić by to ruszyć?
jarmk
model samochodu: Już nie KIA z wadliwym GPF-em..

Re: Zawieszony ekran po aktualizacji

Post autor: jarmk »

Nie wiem czy coś pomoże, ale próbowałeś może zrobić reset wyświetlacza.. ?
Jeśli nie, to spróbuj..

viewtopic.php?t=9013
SHO

jarmk pisze: 17 cze 2023, 13:05 Nie wiem czy coś pomoże, ale próbowałeś może zrobić reset wyświetlacza.. ?
Jeśli nie, to spróbuj..

viewtopic.php?t=9013
Widziałem właśnie już ten post, ale niestety nie mam takiego panelu.
Moja nawigacja wygląda tak. https://imgur.com/a/RkOf1Xw

W jaki sposób zrobić taki reset wyświetlacza?
Awatar użytkownika
shider
model samochodu: CEED GT-Line MY22 1.5 T-GDI 7DCT AEB

Post autor: shider »

Pozwoliłeś oprogramowaniu Navigation Updater na sformatowanie pendrive? Sam pendrive jest dobrej jakości?
Na forum ceed jest inne zgłoszenie dotyczące nawigacji Gen1 - tam wcale nie poszła więc może kia coś skopała w tej konkretnej wersji i warto do nich się odezwać przez formularz kontaktowy.
SHO

shider pisze: 17 cze 2023, 16:58 Pozwoliłeś oprogramowaniu Navigation Updater na sformatowanie pendrive? Sam pendrive jest dobrej jakości?
Na forum ceed jest inne zgłoszenie dotyczące nawigacji Gen1 - tam wcale nie poszła więc może kia coś skopała w tej konkretnej wersji i warto do nich się odezwać przez formularz kontaktowy.
Tak pendrive został sofrmatowany i wszystko na tym etapie przebiegło pomyślnie.

Aktualnie udało mi się odrmozić ekran wkładając pendrive ze starszym oprogramowaniem jednak problemem jest teraz to, że nie wykrywana jest wersja map pomimo tego iż pendrive z plikami ma ok 6GB oraz ma w sobie wszystkie potrzebne pliki.

Na tych plikach które mam obecnie aktualizacja przechodzi przez 3 moduły natomiast wyskakuje błąd podczas instalacji 1,4GB danych.

Oto zdjęcia.

https://imgur.com/a/rAVx1UU
https://imgur.com/a/l6eQO2q
SHO

Potrzebuję plików z wersją 5.1.3 ma ktoś do tego jeszcze dostęp?
Widerski

Post autor: Widerski »

Kiedyś miałem ten soft, muszę poszukać bo nie wiem czy go mam po formacie.
jahro
model samochodu: KIA CEED III Kombi 2023 1.5 T-GDI 160KM 7DCT

Post autor: jahro »

Cześć. Udało Ci się rozwiązać problem? Mój kolega ma dokładnie to samo.
KIA CEED III Kombi 2023 1.5 T-GDI 160KM 7DCT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt Audio, CB-radio, GPS, GSM”