Opinie i Awaryjność Kia XCeed 1.5 T-GDI 140KM 7DCT GT-Line

forum użytkowników modelu Kia XCeed
Lunar GT
model samochodu: Kia Sportage V GT 4WD HEV + wszystko (tylko dziury w dachu nie chciałem)

Re: Opinie i Awaryjność Kia XCeed 1.5 T-GDI 140KM 7DCT GT-Line

Post autor: Lunar GT »

Anastazyy pisze: 28 wrz 2024, 07:12 Da się wyłączyć jakoś to pikanie o zmęczeniu kierowcy?
Da się.
Remik70
model samochodu: KIA Xceed

Post autor: Remik70 »

Ten znów błysnął. "Da się" :D
Napisz człowiekowi jak jeśli pyta, bo po to są takie platformy jak forum aby sobie doradzać, pomagać.
"Da się" :D
Lunar GT
model samochodu: Kia Sportage V GT 4WD HEV + wszystko (tylko dziury w dachu nie chciałem)

Remik70 pisze: 01 paź 2024, 18:48 Napisz człowiekowi jak jeśli pyta, bo po to są takie platformy jak forum aby sobie doradzać, pomagać.
Do każdego urządzenia jest instrukcja w której znajdują się odpowiedzi na ogromną większość tego typu pytań które na forum się pojawiają i nie moim problemem jest że większości nie chce się z nią zapoznać choć nie ogarniają sposobu obsługi swojego pojazdu i twierdzą że to są awarie i problemy.
1.jpg
1.jpg (14.01 KiB) Przejrzano 529 razy
Instrukcja rozdział jak na obrazku(dla innego modelu może być inna strona)
Anastazyy
model samochodu: Xcedd

Post autor: Anastazyy »

Lunar GT pisze: 01 paź 2024, 19:41
Remik70 pisze: 01 paź 2024, 18:48 Napisz człowiekowi jak jeśli pyta, bo po to są takie platformy jak forum aby sobie doradzać, pomagać.
Do każdego urządzenia jest instrukcja w której znajdują się odpowiedzi na ogromną większość tego typu pytań które na forum się pojawiają i nie moim problemem jest że większości nie chce się z nią zapoznać choć nie ogarniają sposobu obsługi swojego pojazdu i twierdzą że to są awarie i problemy. 1.jpg
Instrukcja rozdział jak na obrazku(dla innego modelu może być inna strona)
Oczywiście w instrukcji jest to wspomniane jednak moje pytanie czy wyłączyłeś to w aucie którego dotyczy wątek? Pytam bo ja w tych ustawieniach o których piszesz nie mam takiej możliwości. Jest tylko do zaznaczenia funkcja o inforowaniu że pojazd poprzedzający ruszył.
Dodam że daleko mi do osoby która z każdym problemem przychodzi na forum. Tak jestem jednym z tych który przekartkowal intrukcje obsługi. No niestety nie pokrywa mi się to z tym co jest w moim aucie
Lunar GT

Anastazyy pisze: 02 paź 2024, 14:20 czy wyłączyłeś to w aucie którego dotyczy wątek?
https://www.youtube.com/watch?v=MSSjT5G7Nbs
Załączniki
DAW..jpg
Anastazyy
model samochodu: Xcedd

Post autor: Anastazyy »

Film dotyczy auta sprzed roku więc przed zmianami które narzuciła Unia etc czyli zupełnie innego niż Jet omawiany w wątku.
Dlatego zapytałem czy dokładnie w takim aucie którego dotyczy wątek można to wyłączyć.
Mamula22
model samochodu: Kia xceed

Post autor: Mamula22 »

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc spróbuję zapytać tutaj.
Mianowicie pacjent xceed 1.5 ,160 manual. Niepokoi mnie dźwięk silnika podczas ruszania bo można wtedy usłyszeć takie charakterystyczne jakby zwiększone tarcie , mruczenie,chrobotanie ciężko to nazwać. Słyszalne jest tylko podczas ruszania najbardziej zaraz po odpaleniu silnika. Autko ma dopiero 2 tys przebiegu. Nie pamiętam czy było to od początku. Kolega ma Ceeda2023 z 6 tys przebiegu i tam też to ten dźwięk występuje ale słabiej. Na luzie silnik pracuje bez zarzutu cicho i równo. Ktoś zauważył coś podobnego u siebie.
Lunar GT

Anastazyy pisze: 03 paź 2024, 11:55 Film dotyczy auta sprzed roku
Cóż jeżeli obecnie to uniemożliwili to mogę tylko zacytować "to co dobre szybko się kończy"
Tak na marginesie to niepotrzebnie się z tym i ISLA pośpieszyli bo obowiązek od lipca dotyczy tylko nowo homologowanych modeli, a te homologowane przed lipcem dopiero za dwa lata i nie sądzę żeby na nowo homologowali wersje MY24 czy MY25 ale mogę się mylić. Tak z ciekawości sprawdź w Twojej homologacji jak to wygląda.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia XCeed”