Da się.
Opinie i Awaryjność Kia XCeed 1.5 T-GDI 140KM 7DCT GT-Line
-
- model samochodu: KIA Xceed
Re: Opinie i Awaryjność Kia XCeed 1.5 T-GDI 140KM 7DCT GT-Line
Ten znów błysnął. "Da się"
Napisz człowiekowi jak jeśli pyta, bo po to są takie platformy jak forum aby sobie doradzać, pomagać.
"Da się"
Napisz człowiekowi jak jeśli pyta, bo po to są takie platformy jak forum aby sobie doradzać, pomagać.
"Da się"
-
- model samochodu: Kia Sportage V GT 4WD HEV + wszystko (tylko dziury w dachu nie chciałem)
Do każdego urządzenia jest instrukcja w której znajdują się odpowiedzi na ogromną większość tego typu pytań które na forum się pojawiają i nie moim problemem jest że większości nie chce się z nią zapoznać choć nie ogarniają sposobu obsługi swojego pojazdu i twierdzą że to są awarie i problemy. Instrukcja rozdział jak na obrazku(dla innego modelu może być inna strona)
Oczywiście w instrukcji jest to wspomniane jednak moje pytanie czy wyłączyłeś to w aucie którego dotyczy wątek? Pytam bo ja w tych ustawieniach o których piszesz nie mam takiej możliwości. Jest tylko do zaznaczenia funkcja o inforowaniu że pojazd poprzedzający ruszył.Lunar GT pisze: ↑01 paź 2024, 19:41Do każdego urządzenia jest instrukcja w której znajdują się odpowiedzi na ogromną większość tego typu pytań które na forum się pojawiają i nie moim problemem jest że większości nie chce się z nią zapoznać choć nie ogarniają sposobu obsługi swojego pojazdu i twierdzą że to są awarie i problemy. 1.jpg
Instrukcja rozdział jak na obrazku(dla innego modelu może być inna strona)
Dodam że daleko mi do osoby która z każdym problemem przychodzi na forum. Tak jestem jednym z tych który przekartkowal intrukcje obsługi. No niestety nie pokrywa mi się to z tym co jest w moim aucie
Film dotyczy auta sprzed roku więc przed zmianami które narzuciła Unia etc czyli zupełnie innego niż Jet omawiany w wątku.
Dlatego zapytałem czy dokładnie w takim aucie którego dotyczy wątek można to wyłączyć.
Dlatego zapytałem czy dokładnie w takim aucie którego dotyczy wątek można to wyłączyć.
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc spróbuję zapytać tutaj.
Mianowicie pacjent xceed 1.5 ,160 manual. Niepokoi mnie dźwięk silnika podczas ruszania bo można wtedy usłyszeć takie charakterystyczne jakby zwiększone tarcie , mruczenie,chrobotanie ciężko to nazwać. Słyszalne jest tylko podczas ruszania najbardziej zaraz po odpaleniu silnika. Autko ma dopiero 2 tys przebiegu. Nie pamiętam czy było to od początku. Kolega ma Ceeda2023 z 6 tys przebiegu i tam też to ten dźwięk występuje ale słabiej. Na luzie silnik pracuje bez zarzutu cicho i równo. Ktoś zauważył coś podobnego u siebie.
Mianowicie pacjent xceed 1.5 ,160 manual. Niepokoi mnie dźwięk silnika podczas ruszania bo można wtedy usłyszeć takie charakterystyczne jakby zwiększone tarcie , mruczenie,chrobotanie ciężko to nazwać. Słyszalne jest tylko podczas ruszania najbardziej zaraz po odpaleniu silnika. Autko ma dopiero 2 tys przebiegu. Nie pamiętam czy było to od początku. Kolega ma Ceeda2023 z 6 tys przebiegu i tam też to ten dźwięk występuje ale słabiej. Na luzie silnik pracuje bez zarzutu cicho i równo. Ktoś zauważył coś podobnego u siebie.
-
- model samochodu: Kia Sportage V GT 4WD HEV + wszystko (tylko dziury w dachu nie chciałem)
Cóż jeżeli obecnie to uniemożliwili to mogę tylko zacytować "to co dobre szybko się kończy"
Tak na marginesie to niepotrzebnie się z tym i ISLA pośpieszyli bo obowiązek od lipca dotyczy tylko nowo homologowanych modeli, a te homologowane przed lipcem dopiero za dwa lata i nie sądzę żeby na nowo homologowali wersje MY24 czy MY25 ale mogę się mylić. Tak z ciekawości sprawdź w Twojej homologacji jak to wygląda.