Kia, którą polecacie?

Ogólna dyskusja na tematy związane z marką Kia
ProCee_d56

Re: Kia, którą polecacie?

Post autor: ProCee_d56 »

A ja dodam, że SUV to dupowóz i dziadkowóz, bez charakteru i wyglądu (z tyłu ucięty, z przodu ucięty). To samochód do roboty, do działalności gospodarczej.
No i ta wysoka pozycja siedząca, jak na koźle dorożkarskim.
Remik70
model samochodu: samochód

Post autor: Remik70 »

ProCee_d56 pisze: 02 lip 2023, 09:09 A ja dodam, że SUV to dupowóz i dziadkowóz, bez charakteru i wyglądu (z tyłu ucięty, z przodu ucięty). To samochód do roboty, do działalności gospodarczej.
No i ta wysoka pozycja siedząca, jak na koźle dorożkarskim.
i dlatego jedyny ładny, estetyczny samochód w ofercie KIA to Xceed :)
Awatar użytkownika
bielaPL
model samochodu: Kia Ceed 3 SW 1.0 T-GDi (M) 120KM

Post autor: bielaPL »

kursor pisze: 17 wrz 2017, 22:21 Proste pytanie - który model najlepszy wg. Was?
chyba to jeszcze przed nimi :D
Piotr648
model samochodu: Kia Ceed

Post autor: Piotr648 »

Jeździłem kilkom modelami, obecnie posiadam KIA Sportage z 2023 i pomimo tego, że niektórzy nazwą to dziadkowozem :) jeździ mi się bardzo dobrze, komfortowo.
saron22
model samochodu: Proceed GT, Sportage V BL.

Post autor: saron22 »

Jeździłem Ceed II 1,6 CRDi, Proceed 1,6 GT, Sportage V 1,6 GDI i Stingerem GT i wszystkie polecam. Każdy jest dobry w swojej klasie, każdy z nich miał bardzo dobre wyposażenie w stosunku do konkurencyjnych modeli innych marek i każdy z nich w sumie był niezawodny.
Powiedzieć o tym forum, że jest beznadziejne to właściwie jakby je pochwalić - to forum to pukanie w dno od spodu.
Stonic MHEV
model samochodu: Stonic 1.0 MHEV

Post autor: Stonic MHEV »

Ja dorzucę Kia Stonic 1.0 120 KM. Dedykowany dla konkretnej grupy ludzi. Idealnie dopasowany dla "mieszczuchów" dojeżdżających codziennie do swojego miasta. Szybki, zwinny, ładny, oszczędny, bezobsługowy, bezproblemowy, wygodny, z licznymi, dobrymi systemami wsparcia kierowcy. Na forum Kia ma najmniej zgłoszonych problemów technicznych.
Stonic MHEV
model samochodu: Stonic 1.0 MHEV

Post autor: Stonic MHEV »

Rozszerzyłbym pytanie, zgodnie z sugestią bidżeja o to, komu polecacie daną kię, której grupie użytkowników?
204KM
model samochodu: Kia Proceed 1.6 GT 204 KM 2023 r.

Post autor: 204KM »

Ja zdecydowanie polecam KIA Proceed, chociaż mam świadomość tego, że wersji GT już nie ma w produkcji. Ale są na rynku Proceedy używane z silnikiem 204 KM, po liftingu i z pełnym wyposażeniem.
Jeżeli ktoś lubi samochody, które dodają trochę "smaczku" do ich prowadzenia i zachowania na drodze, jeżeli lubią sylwetkę i kształty skłaniające się ku samochodom sportowym, to będzie naprawdę zadowolony. Tak ze względu na prowadzenie i osiągi, jak też ze względu na wyposażenie, jakie Proceed może posiadać. To samochód nietuzinkowy.
Są tacy, którzy zepsują wszystko co tylko możliwe, twierdząc później, że to wina produktu i producenta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum ogólne”