Czy Kia EV3 zastąpi Niro EV?

forum użytkowników Kia NIRO EV
Ansa
model samochodu: Kia EV6

Czy Kia EV3 zastąpi Niro EV?

Post autor: Ansa »

Zastanawiam się, czy Kia EV3 zastąpi Niro EV?
EV3 ma długość 4,3 metra a Niro 4,42 m, więc będzie mniejsze niż Niro. Moc napędu ma być taka sama w obu modelach, ale mają być różnice w wielkości baterii.
Cena EV3 ma wynosić około 160 tys. a Niro EV w najniższej wersji to też 157 tys. Pewnie będą jakieś przetasowania w modelach, bo Hyundai Kona też znacznie urósł. Jakie są wasze przewidywania?
wakor

Re: Czy Kia EV3 zastąpi Niro EV?

Post autor: wakor »

sam jestem ciekaw ale muszę przyznać, że jedna i druga opcja jest naprawdę mocno w moim guście :D
Kondziu80
model samochodu: EV6 GT-Line

Post autor: Kondziu80 »

Wydaje mi się, że Kia EV3 może zastąpić Niro EV na rynku, ale nie Niro HEV. Niro EV będzie dostępna tak długo, jak będzie kupowana, co najmniej do 2025 roku. Gdy popyt spadnie, produkcja zostanie zakończona, a na rynku pozostaną wersje hybrydowe, takie jak Niro HEV i być może hybrydowy plug-in.
krgorny
model samochodu: Kia Ceed

Post autor: krgorny »

Oglądając filmy od zachodnich dziennikarzy motoryzacyjnych, oni przekazali, że Kia EV3 jest następcą eSoul, a nie Niro. Pewnie to dlatego, że jednak Niro jest większa i pewnie Niro jeszcze doczeka się swojego następcy w postaci jakiejś EV5 czy innego tworu.
dziabi3
model samochodu: Stonic 1.4 MPI

Post autor: dziabi3 »

Kia ev3 ma zastąpić sportage. Tak mówił mi jeden pracownik Kia
Lunar GT
model samochodu: Kia Sportage V GT 4WD HEV + wszystko (tylko dziury w dachu nie chciałem)

Post autor: Lunar GT »

dziabi3 pisze: 14 lip 2024, 07:39 Kia ev3 ma zastąpić sportage. Tak mówił mi jeden pracownik Kia
Mnie inny pracownik powiedział że ten co Tobie powiedział to "nie ma pojęcia o czym mówi".
dziabi3
model samochodu: Stonic 1.4 MPI

Post autor: dziabi3 »

Lunar GT pisze: 14 lip 2024, 09:12
dziabi3 pisze: 14 lip 2024, 07:39 Kia ev3 ma zastąpić sportage. Tak mówił mi jeden pracownik Kia
Mnie inny pracownik powiedział że ten co Tobie powiedział to "nie ma pojęcia o czym mówi".
Zadzwoń do Kia Makarewicz w Bydgoszczy i sobie wyjaśnij.
Lunar GT
model samochodu: Kia Sportage V GT 4WD HEV + wszystko (tylko dziury w dachu nie chciałem)

Post autor: Lunar GT »

Ja sobie nie muszę nic wyjaśniać a dla innych jest to:
Lunar GT pisze: 14 lip 2024, 09:12 Mnie inny pracownik powiedział że ten co Tobie powiedział to "nie ma pojęcia o czym mówi".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryczna Kia NIRO EV”