przekładka radia

forum użytkowników modelu Soul
RYSIATY
Posty: 3
Rejestracja: 13 kwie 2019, 11:09
model samochodu: Soul I

przekładka radia

Post autor: RYSIATY » 13 kwie 2019, 11:27

Witam czy ma ktoś wiedzę czy przekładka radiadotykz dotykowym ekranem KIA soul 2012 do KIA soul 2009 jest bez ingerencji w kostke :?: :?: :?:

Brzózka
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2018, 08:08
model samochodu: Soul
Lokalizacja: Śląskie

Re: przekładka radia

Post autor: Brzózka » 18 kwie 2019, 08:16

Witaj czy rozwiązałeś problem z radiem? Też mnie to ciekawi

RYSIATY
Posty: 3
Rejestracja: 13 kwie 2019, 11:09
model samochodu: Soul I

Re: przekładka radia

Post autor: RYSIATY » 18 kwie 2019, 13:04

Brzózka pisze:Witaj czy rozwiązałeś problem z radiem? Też mnie to ciekawi
witam jeszcze nie,

Brzózka
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2018, 08:08
model samochodu: Soul
Lokalizacja: Śląskie

Re: przekładka radia

Post autor: Brzózka » 19 kwie 2019, 07:52

Jakiś czas temu znalazłem coś takiego i prawie kupiłem. Jednak po drążeniu tematu i zadaniu sprzedawcy kilku pytań, zrezygnowałem. Otóż sterowanie z kierownicy będzie ale z wyświetlaniem temperatury zewnętrznej to już jest mały myk. Co prawda sprzedawca zapewniał że temperatura będzie, ale nie ta fizyczna tylko trzeba połączyć się z np. smartfonem, i to za pomocą udostępniania internetu pojawi się temperatura zewnętrzna ale ta prognozowana, nie fizyczna. Podobno z naszymi Soulami jest problem z radiem. Inne Kie tego problemu nie mają. Byle jakie radio dwudinowe podejdzie. U nas już nie.
Obrazek

RYSIATY
Posty: 3
Rejestracja: 13 kwie 2019, 11:09
model samochodu: Soul I

Re: przekładka radia

Post autor: RYSIATY » 08 maja 2019, 18:00

Dziękuje Brzózka za wyczerpującą odpowiedź :)

Brzózka
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2018, 08:08
model samochodu: Soul
Lokalizacja: Śląskie

Re: przekładka radia

Post autor: Brzózka » 03 cze 2019, 09:11

Mam pytanie, w moim Soulu jest zwykłe radio bez bluetooth. Zastanawiam się nad kupnem używanego radia z bluetooth. Ma ktoś może wiedzę czy wystarczy te radia podmienić? Czy takie radio ma wbudowany mikrofon, czy trzeba dokupić? Sprzedawcy u których są takie radyjka nie mają bladego pojęcia jak i co. A jeszcze jedno, czy radio jest zakodowane?

Zdzisiek78
Posty: 5
Rejestracja: 18 cze 2019, 15:48
model samochodu: Ceed hatchback

Re: przekładka radia

Post autor: Zdzisiek78 » 18 cze 2019, 15:54

W sumie, to zależy. Jeżeli radio jest nowiutkie, to powinno być zakodowane, używane może być zresetowane, przez co rozkodowane. Zwykła podmiana powinna wystarczyć

ODPOWIEDZ