Macie w swoich optimach CB?

forum użytkowników modelu Optima

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Sigma_74 » 06 lis 2017, 14:33

czy gwiżdze, oczywiscie że tak.
ale problem jest inny, jest tak spasowane to auto ze uszkadza kablel od anteny.
i mam sciachany, ale juz miejsce znalazłem i po prostu musze o niego zadbac żeby akurat w to miejsce wszedł.
Śniegowa Dama - 2.0 Pb manual L wagon 2017
Sigma_74
 
Posty: 151
Rejestracja: 17 lip 2017, 21:35
Lokalizacja: Warszawa/Wrocław

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Bandi » 06 lis 2017, 18:41

No to mnie zmartwiłeś tym kablem? Ja się przymierzam ale w dalszym ciągu nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca, w Sportku miałem radio w schowku idealne miejsce było, ale w Optimie schowek ma mniejsze wycięcie, wyżłobienie na kabel i musiałbym przygniatać kabel z mikrofonu?, a zarazem podłokietnik mocno naciskać z góry żeby złapał zaczep. Ale coś znajdę, gdzie znalazłeś miejsce gdzie kabel ma więcej wolnego pola??
Kia Optima GT-Line SW
Awatar użytkownika
Bandi
 
Posty: 151
Rejestracja: 23 paź 2016, 09:06
Lokalizacja: Wodzisław Ślaśki

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Sigma_74 » 06 lis 2017, 21:28

jak idzie listwa srebrna na dachu i tam jest wiecej miejsca, minus taki ze kazde otwarcie i zamkniecie powoduje ze trzeba przyczytmać kabel żeby wszedłw to miejsce, jak bede na wsi to zastanowaię sie czy nie ma jakiegoś patentu żeby to sie schowało w tym miejscu.
Śniegowa Dama - 2.0 Pb manual L wagon 2017
Sigma_74
 
Posty: 151
Rejestracja: 17 lip 2017, 21:35
Lokalizacja: Warszawa/Wrocław

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Sigma_74 » 11 gru 2017, 17:48

ktoś ma inne rozwiązanie ?
Śniegowa Dama - 2.0 Pb manual L wagon 2017
Sigma_74
 
Posty: 151
Rejestracja: 17 lip 2017, 21:35
Lokalizacja: Warszawa/Wrocław

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Piotrek » 06 lut 2018, 12:36

Żeby nie otwierać kolejnego wątku podepnę się tutaj.

Panowie, czy ktoś z Was zna jakiś patent na poprawę jakości radia w optimie? Chodzi mi o poprawę/wzmocnienie sygnału z anteny. W porównaniu do mojego poprzedniego auta (moduł radia miał z 2011 roku) radio w optimie jest słabe. Gubi fale, bardzo często nawet stacji nie wykrywa, nie wspominając już o automatycznym przełączaniu się pomiędzy nadajnikami.
Nie wiem, może jest to przypadłość sedanów I w kombi jest lepiej, niemniej u mnie radio jest, cóż tu dużo mówić, słabe... :cry:
Kia Optima L DOHC 2.0 Pb
Piotrek
 
Posty: 331
Rejestracja: 16 paź 2017, 10:00
Lokalizacja: Łańcut

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Sigma_74 » 06 lut 2018, 12:54

hmm to jest wątek o CB RADIU, a nie o radiu ;)

ja tam nie narzekam, kiedyś były wzmaczniacze ...
Śniegowa Dama - 2.0 Pb manual L wagon 2017
Sigma_74
 
Posty: 151
Rejestracja: 17 lip 2017, 21:35
Lokalizacja: Warszawa/Wrocław

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Piotrek » 06 lut 2018, 13:17

Wiem, że motyw przewodni wątku to CB radio, niemniej I tak postanowiłem się podpiąć, żeby nie otwierać nowego tematu na kilka postów :)
Kia Optima L DOHC 2.0 Pb
Piotrek
 
Posty: 331
Rejestracja: 16 paź 2017, 10:00
Lokalizacja: Łańcut

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: wakles » 01 kwie 2018, 16:40

ma ktos te fotki jak "przykleic" CB w Optimie??? Prosze!!!
wakles
 
Posty: 7
Rejestracja: 01 kwie 2018, 14:59

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: Sigma_74 » 01 kwie 2018, 19:02

STRONE WCZESNIEJ MASZ MOJE ZDJECIE
sprawdza się.
Śniegowa Dama - 2.0 Pb manual L wagon 2017
Sigma_74
 
Posty: 151
Rejestracja: 17 lip 2017, 21:35
Lokalizacja: Warszawa/Wrocław

Re: Macie w swoich optimach CB?

Postautor: wakles » 05 kwie 2018, 15:25

Sigma_74 pisze:STRONE WCZESNIEJ MASZ MOJE ZDJECIE
sprawdza się.

Dzieki, a z glosniczka dzwiek jako tako czy znalazles inny sposob na glosnosc???
wakles
 
Posty: 7
Rejestracja: 01 kwie 2018, 14:59

PoprzedniaNastępna

Wróć do Kia Optima

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Linkpl i 8 gości