Ekran dotykowy

forum użytkowników Kia Stonic

Ekran dotykowy

Postautor: Porczas89 » 07 sty 2018, 08:28

Witam wszystkich !

Od końcówki listopada posiadam pięknego białego Stonic'a, jednak problemy pojawiły się już 2 dni po odbiorze.
Ekran dotykowy ( od multimediów ) zaczął nakładać 2 ekrany na siebie, kamera cofania pokazywała wszystko w zwolniony tempie. Serwis - jedynym wyjściem wymiana całego modułu.
Mijają niespełna 2 tyg zaproszono do salonu, ekran wymieniony. Działa!

No i zaczyna się kolejny problem, 2 dni po wymianie pojawia się kolejny problem z ekranem - nie reaguje na dotyk, 2-3 próby odpalenia auta i wróciło do normy. Podoba sytuacja w okresie świątecznym, aż do obecnego piątku, ekran ponownie przestał działa, mija 3 dzień, nadal nic. Zgłoszony problem do serwisu. W poniedziałek, wtorek mam się dowiedzieć co będą robić z tym dalej. Oczywiście dam znam.

Pytanko do szczęśliwych posiadaczy, czy ktoś miał jakiś problem z ekranem dotykowym, jakieś problemy w działaniu ? Czy tylko mi trafił się wadliwy model pod tym względem ?
Może ktoś ma jakiś pomysł co tam może sprawiać problem ?
Pozdrawiam
Porczas89
 
Posty: 1
Rejestracja: 07 sty 2018, 08:18

Re: Ekran dotykowy

Postautor: gnysek » 10 sty 2018, 11:58

Mam samochód trzeci miesiąc i wszystko jest ok, chociaż przyznam, że najczęściej mapę głosowo obsługuję, a radio zmieniam z kierownicy, więc jeśli chwilowo coś nawalało mogłem nie zwrócić uwagi. Generalnie jednak po starcie na pewno wszystko działa, bo android auto trzeba odpalić z palca :)
gnysek
 
Posty: 12
Rejestracja: 04 gru 2017, 16:13

Re: Ekran dotykowy

Postautor: camelleon » 13 mar 2018, 09:11

gnysek pisze:Mam samochód trzeci miesiąc i wszystko jest ok, chociaż przyznam, że najczęściej mapę głosowo obsługuję,


a polaczenia telefoniczne tez da sie.. wybierac glosowo gdzie ma dzwonic? bo jak mialem na testach .. to ten przycisk na kierownicy nie chcial wspolpracowac :/
Mess with the best
Die like the rest
camelleon
 
Posty: 173
Rejestracja: 19 lut 2018, 17:52

Re: Ekran dotykowy

Postautor: cambel » 14 mar 2018, 17:56

Zeny dzialaly komendy glosowe musisz miec zainstalowane w tel android auto i przez kabel
cambel
 
Posty: 3
Rejestracja: 21 gru 2017, 07:20

Re: Ekran dotykowy

Postautor: gnysek » 21 mar 2018, 17:06

camelleon pisze:
gnysek pisze:Mam samochód trzeci miesiąc i wszystko jest ok, chociaż przyznam, że najczęściej mapę głosowo obsługuję,


a polaczenia telefoniczne tez da sie.. wybierac glosowo gdzie ma dzwonic? bo jak mialem na testach .. to ten przycisk na kierownicy nie chcial wspolpracowac :/



Oczywiście i Googlowy asystent nawet prawidłowo odmienia słowa (nie musisz mówić "zadzwoń do żona" tylko "zadzwoń do żony". Akceptuje nawet zdrobnienia, np. "zadzwoń do agatki"). Android Auto oficjalnie w PL nie ma, trzeba pobrać spoza sklepu Play. Podłączasz przez USB i telefon przechodzi w tryb ograniczonego wyświetlania (tylko kontakty/mapa/spotify/google music).
Czasem są problemy z wysłaniem SMS po powiedzeniu "wyślij", no ale to nie wina samochodu.
gnysek
 
Posty: 12
Rejestracja: 04 gru 2017, 16:13


Wróć do Kia Stonic

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości