Tempomat w każdej wersji :-))))

forum użytkowników Kia Stonic

Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: looking » 19 wrz 2018, 13:24

Posiadam Stonica 1.4 w wersji M czyli najbiedniejszej. Wczoraj zamontowałem do niego skórzaną kierownicę z wersji XL czyli najbogatszej i eureka działa tempomat !!!! Tak więc gdyby ktoś chciał "doposażyć" swojego Stonica to wystarczy wymiana kierownicy i ma się gratis tempomat :-))))
looking
 
Posty: 13
Rejestracja: 27 sty 2018, 11:07

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: camelleon » 19 wrz 2018, 14:06

resztę przycisków sprawdz i opisz. komputer i jego funkcje. bo masz 3 przyciski do tempomatu (ogranicznik predkosci tez chodzi?)
i masz 3 przyciski menu, ok, góra dół do komputera.
Mess with the best
Die like the rest
camelleon
 
Posty: 188
Rejestracja: 19 lut 2018, 17:52

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: mpiotroszczak » 20 wrz 2018, 15:45

Czy mozesz opisac cos wiecej ?
Czy kupiles kierownice w aso ? Jaka cena ?
mpiotroszczak
 
Posty: 4
Rejestracja: 16 sie 2018, 17:31

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: looking » 21 wrz 2018, 10:41

Zapłaciłem 250 z wysyłką z allegro. Zdemontowana z rozbitego Stonica z przebiegiem niecałych 10 tyś. km Tak więc stan "igła". Zegary mam zwykłe, tak więc inne opcje menu nie mają prawa się pojawić na liczniku. Odnośnie tempomatu natomiast pojawia się zielona ikonka na liczniku i u góry prędkość do ustawienia. W starej kierownicy po prawej stronie miałem tylko dwa przyciski, które na tej oczywiście mają swoje odpowiedniki tak więc wszystko mi działa. W planach jest jeszcze wymiana zegarów na wersję "supervision" -poinformuje o efektach.
looking
 
Posty: 13
Rejestracja: 27 sty 2018, 11:07

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: Piter1993 » 21 wrz 2018, 21:39

Pomyslalbym raczej o gwarancji i o tym co się stanie jak na tempomacie, który "doposazyles" w kogoś walniesz:)
Wyklaryfikuje opcje 2 - możesz mieć spore problemy i to nie tylko z ubezpieczycielem, pozdrawiam:)
Piter1993
 
Posty: 36
Rejestracja: 11 mar 2018, 09:21

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: camelleon » 24 wrz 2018, 07:43

Piter1993 pisze:Pomyslalbym raczej o gwarancji i o tym co się stanie jak na tempomacie, który "doposazyles" w kogoś walniesz:)
Wyklaryfikuje opcje 2 - możesz mieć spore problemy i to nie tylko z ubezpieczycielem, pozdrawiam:)



a na tempomacie oryginalnym nie walniesz?

tutaj jest tempomat nieaktywny wiec walniesz tak czy owak.. - luz:)
Mess with the best
Die like the rest
camelleon
 
Posty: 188
Rejestracja: 19 lut 2018, 17:52

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: mpiotroszczak » 24 wrz 2018, 08:01

Jestem ciekaw czy w ten sam sposob mozna ''aktywowac'' podgrzewana kierownice. A moze nawet fotele :)
mpiotroszczak
 
Posty: 4
Rejestracja: 16 sie 2018, 17:31

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: camelleon » 24 wrz 2018, 11:16

mpiotroszczak pisze:Jestem ciekaw czy w ten sam sposob mozna ''aktywowac'' podgrzewana kierownice. A moze nawet fotele :)


jesli kierownica mialaby wszyte grzalki.. i mialbys przycisk ( a nie masz...)
fotele podobnie musialbys wymieniac cale fotele.. i wymienic konsole srodkową..

koszt bez sensu.
Mess with the best
Die like the rest
camelleon
 
Posty: 188
Rejestracja: 19 lut 2018, 17:52

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: looking » 28 wrz 2018, 15:44

Ciągnąc dalej temat dziś sprawdziłem i oprócz tempomatu działa również ogranicznik prędkości :-).
looking
 
Posty: 13
Rejestracja: 27 sty 2018, 11:07

Re: Tempomat w każdej wersji :-))))

Postautor: szymciooo84 » 29 wrz 2018, 18:09

looking pisze:Ciągnąc dalej temat dziś sprawdziłem i oprócz tempomatu działa również ogranicznik prędkości :-).

Czekamy na dalsze info :) good job
szymciooo84
 
Posty: 42
Rejestracja: 01 lut 2018, 07:32

Następna

Wróć do Kia Stonic

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości